Linnaõhus lendleb psühhotroopseid aineid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torino.
Torino. Foto: Wikipedia.org

Itaalia keskkonnateadlased mõõtsid, kui palju leidub selle maa kaheksa suure linna õhus psühhotroopseid aineid, ning selgus, et mõõdetaval määral on seal nii kokaiini, marihuaana koostises leiduvaid kannabinoide, kofeiini kui ka nikotiini.

Kõigest, mida me teeme, jääb järele jälg, kas või näiteks õhku. Roomas asuva atmosfäärisaaste uuringu instituudi uuringust, mis avaldatud ajakirjas Environmental Pollution, selgub, et psühhotroopsete ainete kontsentratsioon on uuritud linnadest kõige kõrgem Torinos, kõige madalam aga Palermos, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi teadusportaali.

Kannabinoidide oli kõige suuremas koguses Bolognas ja Firenzes, mida uuringu juhtivautor Angelo Cecinato seostab tudengite suure arvukusega neis kahes ülikoolilinnas.

Kokaiini ja kannabinoidide kontsentratsioon jäi enamasti allapoole ühte miljardikku nanogrammi ühe kuupmeetri kohta ja nii väikesed kogused mingit sedastatavat mõju inimesele ei avalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles