Ilves tervitas parimaid õpilastest ajaloo-uurijaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna anti Tartus üle auhinnad ajalooalaste uurimistööde võistluse «Minu Eesti» võitjatele, kellele saatis oma tervituse ka president Toomas Hendrik Ilves.


Kooliõpilastele mõeldud võistlusel võitsid gümnaasiumiastmes Ründo Mülts, Oskar Lesment, Janne Vellak. Põhikooli tasemel tulid võitjateks Elsbet Vaigur ja Sigrid Meemaa, Anna-Liisa Toropov, Karin Poolma.

Vabariigi President märkis võitjatele saadetud tervituses, et uurimistöö kirjutamine on pikk ja aeganõudev protsess, kus on nii avastamisrõõmu kui tagasilööke. «Lihtsaid lahendusi on kerge välja pakkuda ning pea alati on need populaarsemad. Kuid ajaloo uurimine ei tohi kunagi olla lihtsate lahenduste ning populaarsuse otsimine, sest eesmärgiks on tõde ja tõde ei pruugi alati kerge olla,» kirjutas Ilves noortele ajaloohuvilistele.

Riigipea tänas kõiki osalenuid pealehakkamise ning huvitavate tööde eest. «Te olete oma uurimustega avardanud enda ja meie kõigi ajalooalaseid teadmisi,» kiitis president.

Kooliõpilaste ajaloo-uurimistööde konkursi korraldajateks on Eesti Ajalooõpetajate Selts ja Körberi Sihtasutus Hamburgist. Tänavu toimus konkurss juba kümnendat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles