Kehv ilm ei lase Atlantisel maanduda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida idarannikul asuv Kennedy-nimeline kosmosekeskus sünge taeva all.
Florida idarannikul asuv Kennedy-nimeline kosmosekeskus sünge taeva all. Foto: AP / Scanpix

NASA lükkas edasi kosmoseteleskoobi Hubble juurest naasva süstiku Atlantis maandumisaega halva ilma pärast Kennedy-nimelises kosmosekeskuses Floridas.

Esialgne maandumisaeg pidi olema kohaliku aja järgi kell kümme hommikul (Eestis kell viis õhtupoolikul), kuid Florida kohal oli siis pilves ja tuuline ning võimaliku äikesetormi oht, vahendas AFP.

USA kosmoseagentuur lootis seejärel laeva maa peale tuua teisel võimalusel, kohaliku aja järgi kella 11.39 paiku ennelõunal (Eestis kell 18.39), ent kehvad ilmastikuolud tekitasid endiselt muret.

Hiljem kinnitatigi ametlikult, et ka teine aken jääb kasutamata ning enne laupäeva süstik maanduda ei saa.

Lõplik otsus maandumiseks tuleb teha 90 minutit varem, et süstik saaks ohutult oma madalalt orbiidilt lahkuda ja Maa atmosfääri naasta.

11. mail lähte saanud Atlantise pardal on seitse astronauti, kelle missiooniks oli viimast korda remontida ja uuendada kuulsat Hubble'i kosmoseteleskoopi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles