Ideelaat lauluväljakul: õpetajate Facebook, keemiakatsed ja teadusteater

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiigrihüppe eestvedamisel sai Tallinna lauluväljakust täna suur teaduspark, kus töötasid katselaborid, surisid robotid ja huvitavat leidsid nii suured kui väiksed tehnoloogiahuvilised.

Tiigrihüppe ideelaat «Elu koolis koos Tiigriga!» tõi kokku õpilased, õpetajad, koolijuhid, haridustöötajad ja lapsevanemad. Õpilased said osa võtta igast väljapanekust, muuhulgas viiakse läbi erinevaid bioloogia, füüsika ja keemia katseid, õppida kehalise kasvatuse tunni tarvis täitma treeningpäevikut nutitelefoni äppide abil, vaadata oma häält, kuidas see muusikat teeb jne.

Vaadata sai ka Tallinna Tehnikaülikooli teadusteatrit, Nukufilmi lastestuudio avatud võtteplatsil kehastusid noored animaatoriteks, Lennumuuseumiga uuriti, miks lennukid lendavad ning laevad ei upu.

Koolijuhtidele jagati infot erinevate tehnoloogiate kohta, mida koolis rakendada võiks. Õpetajatele on osalemine väga heaks võimaluseks end kurssi viia erinevate tasuta õppematerjalide ja töövahendite valikuga, mille omal käel avastamine on aeganõudev.

Äärmiselt populaarseks on osutunud eTwinning ehk rahvusvahelise koostöö programm, mis koondab endas õpetajaid üle kogu Euroopa. «Mina kutsun seda õpetajate Facebookiks,» rääkis projektijuht Elo Allemann muiates. «Õpetajad saavad seda erialaiseks suhtluseks kasutada, üle Euroopa on juba liitunud üle saja tuhande õpetaja ja Eestiski liitunud pea kõik koolid.»

Väätsa põhikooli õpetaja Anneli Tumanski kinnitas, et on programmiga väga rahul ning selles edukaid projekte loonud juba kaheksa aastat.

Programmiga liitumiseks tuleb eTwinningu kodulehel luua konto, pärast seda on võimalik suhelda ja arutada õpetajatega teistest riikidest, milliseid projekte koos oma klassidega teha võiks. Kui sobiv partner on leitud, ja projekt portaalis registreeritud, saab iga projektimeeskond oma privaatse tööruumi koos sobilike suhtlemis- ja töövahenditega.

Samuti saab eTwinningus osaleda veebipõhistel koolitustel ja kontaktseminaridel nii Eestis kui välismaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles