TAN arutas tõukefondide kasutamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Teadus- ja arendusnõukogu (TAN) sai tänasel koosolekul ülevaate nii  innovatsioonitoetuste praegusest olukorrast kui ka tõukefondide valdkondlikust kasutamisest.

Samuti tutvustati nõukogule Euroopa innovatsiooni ja tehnoloogia  instituudi (European Institute of Innovation and Technology) tegevusi, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Lauri Tammiste selgitas TANile innovatsioonitoetuste praegust seisu - kaugel meetmete rakendamisega ollakse ning milline on olnud ettevõtjate tagasiside.

Ühtlasi rääkis ta majanduses toimuvate struktuurimuutuse seisukohast  innovatsioonipoliitikas strateegiliselt olulistest programmidest, seal hulgas teadus- ja
arendustegevuse toetustest ning noorte innovaatiliste ettevõtete tugimeetmetest.

Need on meetmed, millega TAN saab arvestada struktuurifondide  innovatsioonimeetmete kasutamise edasisel analüüsil.

Haridus- ja  teadusministeeriumi teadusosakonna juhataja Indrek Reimand tutvusta TANile  tõukefonde puudutavat teadus- ja arendustegevuse rahastamist, keskendudes  infrastruktuuri arendamiseks mõeldud meetmetele ja programmidele.

Teadus- ja arendusnõukogu liige Linnar Viik andis TAN-ile ülevaate Euroopa innovatsiooni ja tehnoloogia instituudi (EIT - European Institute of Innovation and Technology) tegevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles