Tartu Ülikooli rahvusvahelised õppekavad peibutavad välistudengeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välistudengid Tartu Ülikooli peahoone ees
Välistudengid Tartu Ülikooli peahoone ees Foto: Tartu Ülikool.

Kuuele rahvusvahelisele magistriõppekavale, mis tänaseks Tartu Ülikoolis avatud, võeti vastu 77 üliõpilast välisriikidest. Ülikooli rahvusvahelise õppe peaspetsialistile Ülle Tensingule teeb number rõõmu, sest huvilisi on kaks korda rohkem kui mullu.


Täna lõppes Tartu Ülikoolis vastuvõtt rahvusvahelistele magistriõppekavadele ning populaarseimaks osutus semiootika õppekavale, kus läheneval sügisel alustab õpinguid 30 külalisüliõpilast. Tallinna Tehnikaülikooliga koostöös loodud  tarkvaratehnika õppekaval alustab 22 tudengit.



Algaval õppeaastal on Tartu Ülikoolis võimalik õppida kuuel rahvusvahelisel ingliskeelsel magistriõppekaval: semiootika, rakenduslik mõõteteadus, tarkvaratehnika, Balti õpingud, Euroopa Liidu–Vene uuringud ning heaolu- ja spaateenuste disain ja juhtimine. Semiootika, tarkvaratehnika ning heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise õppekavadele toimus tänavu vastuvõtt esimest korda.



Tensingu sõnul ei pruugi päris nii palju tudengeid küll sügiseks Tartusse kohale jõuda, sest paar-kolm loobujat on olnud igal aastal. Samas tuleb suurem osa edukalt kandideerunutest enamasti siiski kohale.



Enim avaldusi laekus rahvusvahelistele õppekavadele USA-st, Venemaalt, Ukrainast ja Saksamaalt. Eksootilistest riikidest olid esindatud Süüria, Mehhiko, India, Kolumbia ja Sri Lanka.



Bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe õppekavadele sisseastumiseks laekus välisüliõpilaskandidaatidelt nõuetele vastavaid avaldusi kokku 166.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles