Vabaduse väljakul algab teaduskeskuse elamuskino paigaldus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus vabaduse väljakul.
Ahhaa keskus vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeva hommikul kell 9 jõuab Ahhaa 4D-elamuskino kapsel Vabaduse väljakule ja algab selle paigaldus, mis peaks lõpule jõudma kahe nädalaga.


Teaduskeskuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild teatas BNS-ile, et 4D-elamuskino kapsel saabub Saksamaalt kohale eritreileril.

Esmaspäeval tõstab kraana kolmetonnise kapsli väljaku äärelt alla, seejärel veeretatakse see tunneli sissepääsu naabrusse. Teisipäeva hommikul teevad spetsialistid klaasseina vajaliku suurusega ajutise ava, et 5,6 meetri pikkune ja 3,4 meetri kõrgune kinokapsel Ahhaa näitusesaali sisse toimetada.

Järgmise kahe nädala jooksul tuunitakse valmis kapsli välispind ja paigaldatakse sisemised paneelid, samuti algab 4D-filmide installeerimine.

Elamuskino imiteerib seestpoolt üheksa turvaistmega kosmosesüstikut, välise kujunduse aluseks on kunstnik Nerva võtnud idee tulevikuloomast.

4D-elamuskino pakub alates oktoobri lõpust külastajatele seiklus- ja kihutamiselamusi, kus tipptehnoloogia abil luuakse lisaks 3D-ekraanipildile osalemisillusioon ka kõigi teiste meelte osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles