Läti võimuorganid mõõdavad meteoriidikraatri juures kiirgust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Lätisse võis kukkuda meteoriit
Põhja-Lätisse võis kukkuda meteoriit Foto: AFP / Scanpix

Eesti piirist vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel Läti Vabariigi territooriumile langenud meteoriit tungis esialgsetel andmetel umbes 10 meetri sügavusse maakoorde. Kohal on kiirguskeskuse töötajad, kes teevad parasjagu kindlaks, kui ohutu on taevakivi ümberkaudsetele elanikele.


Eile õhtul kohaliku aja järgi kell 17.30 kukkus Lätis Valmiera rajoonis Mazsalaca (Väike-Salatsi) küla lähedale meteoriit, mis tekitas ligi 20 meetri laiuse ja 5 meetri sügavuse kraatri.

Kella 17.30 paiku helistas Valmiera rajooni võimuorganitele Mazsalacas (Väike-Salatsi) elav inimene, kes väitis, et nägi oma kodukohas ühe põllu peal leeke, vahendas uudisteportaal Telegraf.lv.

Politsei ja päästjad suundusid sündmuspaika asja uurima. Kohe teavitati ka riigi kiirgusteenistuse töötajaid. Praegu uurib sõjavägi, kas taevast langenud ese kujutab endast kohalikele ohtu või mitte.

Portaal märkis eile hilisõhtul, et elanikud ei teinud sündmusest suuremat numbrit ning läksid rahulikult magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles