Haridus- ja teadusministeerium eraldas raha teaduse populariseerimiseks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Ülikooli füüsikud, kes propageerivad oma eriala.
Pildil Tartu Ülikooli füüsikud, kes propageerivad oma eriala. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase käskkirjaga eraldati ligi 400 000 krooni teadust populariseerivate tegevuste toetamiseks.

«Teadlaste tähtsad tegemised kipuvad sageli tavainimese jaoks mõistetamatuks jääma. Üsna suur kunst on neid kõigile arusaadavalt lahti seletada. Need viis koostööpartnerit, keda rahaliselt toetame, on meie hinnangul suutnud teadusmaailma igaühele lähemale tuua. Meile esitatud taotluskirjad ja tegevuskavad äratavad usaldust,» ütles minister toetusotsust kommenteerides.

Suurima toetuse, 160 000 krooni saab MTÜ Eesti Füüsika Selts, kelle tuntuimad projektid on Teadusbuss ja Teadusteater.

75 000 krooniga toetatakse MTÜd Teadusteave, kes haldab veebikülge teadus.ee ning korraldab teadus.ee suvekoole.

MTÜ Talveakadeemia saab 52 960 krooni tudengite säästva arengu teemalise teadusartiklite konkursi ning üliõpilaste teaduskonverentsi korraldamiseks.

MTÜ Eesti Noorte Teadlaste Akadeemia toetus on 51 921 krooni. Järgmisel aastal keskendub organisatsioon doktorantide juhendamise temaatikale.

50 000 krooni suurune toetus otsustati anda ajakirjale «Akadeemiake». Peamiselt kooliõpilastele mõeldud teadusajakiri on esimese ilmumisaasta jooksul leidnud piisava lugejahuvi. Toetus aitab välja anda kaks järgmist ajakirja numbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles