Eestis kohtuvad 23 riigi maaparandajad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnulennul vaade tulbipõldudele
Linnulennul vaade tulbipõldudele Foto: AFP / Scanpix

Homme jätkub Olümpia hotellis Soomes alanud ning Eesti ja Soome vastavate organisatsioonide ühistööna korraldatav 10. rahvusvaheline maaparandusalane konverents.

Eelnevalt Soomes toimunud konverentsi sessioonidel käsitleti põllumajandusliku maakuivenduse ja keskkonna erinevusi põllumajanduspoliitikas (nitraatide kasutamine, rasked metallid jne). Kõne alla oli ka kuivenduse planeerimine rasketes muldades ja põllumajanduslik veekasutus.



Eestis toimuva sessiooni teemadeks on maaparandus, jõgede korrastamine, äärmuslikud ilmastikuolud, kuivendus, üleujutuse ärahoidmine ja maakasutus.

Konverentisil osaleb 150 maaparanduse ja veemajanduse spetsialisti 23 riigist. Lisaks Euroopa riikidele võib kaugematest maadest mainida osalejaid Austraaliast, USA-st , Kanadast, Malaisiast, Egiptusest , Iraanist jt. riikidest. Konverentsi töös osaleb ka Ülemaailmse Vihmutuse ja Maaparanduse Organisatsiooni (ICID) president hr. Peter Lee Inglismaalt.

Konverents korraldatakse Ülemaailmse Vihmutuse ja Maaparanduse Organisatsiooni (ICID) raames. Eesti on selle organisatsiooni liige 2000.aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles