Uuring: kehalisest kasvatusest puudutakse kergekäeliselt

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemine.
Võimlemine. Foto: Reuters / Scanpix

Tabasalu gümnaasiumis tehtud uuringu järgi ei taha suurem osa õpilasi koolis spordiga tegeleda ja vanemad soodustavad seda, kirjutades puudumistõendeid liiga kergekäeliselt.


12-aastase töökogemusega kehalise kasvatuse õpetaja Eneli Põld võttis oma magistritöös uurida kokku 3068 vabastavat tõendit, mille esitasid 588 Tabasalu gümnaasiumi õpilast 2000.-2005. aastani, ja tõdes, et pilt oli hirmuäratav, kirjutab

Eesti Päevaleht

.

Keskmiselt puudusid õpilased 13,5 protsendist kehalise kasvatuse tundidest, kusjuures põhikooli lõpuklassis suurenes tundidest mitteosavõtmine 20,7 protsendini.

Õpetaja sõnul on probleem selles, et 80 protsenti esitatud tõendeid oleksid pidanud olema osalise vabastusega tõendid, mis lubavad õpilastel siiski kergemaid harjutusi kaasa teha.

Eesti perearstide seltsi esimees Madis Tiik ütles, et mitmenädalased kehalisest kasvatusest vabastused on Nõukogude süsteemi igand ning kui õpilane saab minna näiteks vene keele tundi, saab ta minna ka kehalise kasvatuse tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles