Eesti e-Floora määraja võimaldab tuvastada 1100 taimeliiki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone.
iPhone. Foto: AP Photo / Scanpix.

Tartu Ülikooli teadlased tegid koos partneritega Eesti e-Floora määraja ning nüüd võib iga huviline metsas matkates määrata iPhone'iga siinse looduse puu- ja põõsaliike.


Loodusharidusliku projekti KeyToNature raames, mida toetab Euroopa Komisjon, valmis juba eelmise aasta septembris arvutis kasutatav flooramääraja, mis võimaldab tuvastada ligi 1100 taimeliiki, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Nüüd on iPhone'i omanikel võimalik laadida oma mobiiltelefoni ka selle pihuseadmetele mõeldud rakendus, mille esialgne versioon aitab määrata umbes 140 liiki Eesti puid ja põõsaid.

Programm pakub iga vaadeldava tunnuse kohta kahte kirjeldust, näiteks, kas tegemist on okaspuuga või lehtpuuga ning valikule klõpsates pakub rakendus juba täpsemat kirjeldust pakkuvaid valikuid. Paari kuni kümnekonna klõpsu järel on õige puu või põõsas leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles