Homme saadetakse Tartus viimsele teekonnale Linnart Mäll

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orientalist ja budoloog Linnart Mäll (7.06.1938–14.02.2010) oli enam kui saja teadustöö autor.
Orientalist ja budoloog Linnart Mäll (7.06.1938–14.02.2010) oli enam kui saja teadustöö autor. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli aulast saadetakse homme kell 13 viimsele teekonnale orientalist ja tõlkija Linnart Mäll, kes suri pärast rasket haigust oma 72. eluaastal.


Mälli ärasaatmist korraldav Tartu Ülikooli orientalistikakeskuse teadur Märt Läänemets kinnitas Tartu Postimehele, et kogu matusetseremoonia viiakse läbi ülikooli aulas ning see kestab umbes tunni.



Linnart Mäll oli Tartu Ülikooli orientalistikakeskuse juhataja, Eesti Akadeemilise Orientaalseltsi aupresident ja Eesti Budismi Instituudi president. Laiemalt tunti teda enam kui 100 teadustöö ja üle 20 tõlkeraamatu autorina. Samuti oli ta eesti teadusliku orientalistika rajajaid.



Tema tõlkes on ilmunud mitmed India ja Hiina kultuuri baastekstid, samuti pühendas ta suure osa oma elust budismi ja budistliku kultuuri uurimisele ja vahendamisele.



Linnart Mäll oli aktiivne ka poliitikas. Ta oli Eesti Kongressi ja Eesti Komitee ning Põhiseaduse assamblee liige, Esindamata Rahvaste Organisatsiooni rajajaid ja esimene esimees.



Linnart Mälli autasustati Valgetähe ja Riigivapi ordenitega, Tartu Ülikooli väikese medali ning kahel korral Esindamata Rahvaste Orgnisatsiooni medaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles