Professor räägib noortest internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Kalmus
Veronika Kalmus Foto: Pm

Kas teadsite, et noorte virtuaalne interneti-mina peegeldab ühiskonnas populaarseid kuvandeid? Tüdrukud kipuvad üha enam jäljendama internetikeskkonnas superstaaride ja -modellide moodi piitspeenikesi pikkade blondide juustega neidiseid. Noormehed on küll virtuaalse mina loomisel mitmekülgsemad, kuid matkivad samuti tihti eeskujusid.


Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudis on uuritud muu hulgas seda, kuidas noored end uue meedia keskkondades väljendavad, milliseid pilte endast näitavad ning kuidas oma virtuaalset mina kujundavad.



Ülikoolis uuritavate teemade tutvustamiseks algab professorite inauguratsiooniloengute sari, mille avab meediauuringute professor Veronika Kalmus (pildil). Täna kell 16 algav loeng kannab pealkirja «Infoajastu «munad ja kanad»: küsimusi noorte sotsialiseerumisest tänapäeva ühiskonda».



«Eesti vanemad oma pead eriti palju sellega ei vaeva, kuidas noortele uus meedia mõjub. Küll aga tunnevad selle pärast muret õpetajad,» märkis Kalmus. Samas aga arvavad õpetajad, et nende teadmised jäävad noorte omadele alla, ning soovivad, et internetiohtudest räägiksid õpilastele vastava ala spetsialistid. 



Uue meediaga seonduvatest uuringutulemustest räägib täna ülikooli aulas professor Veronika Kalmus, kes on lõpetanud 1995. aastal TÜ sotsioloogia eriala cum laude, omandanud Oslo Ülikoolis magistrikraadi ning kaitsnud Tartu Ülikoolis doktorikraadi. 2008. aastal pälvis Kalmus Vabariigi Presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles