Kõige raskem on kasvatada 14-aastaseid tüdrukuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige raskem on kasvatada 14-aastaseid tüdrukuid
Kõige raskem on kasvatada 14-aastaseid tüdrukuid Foto: SCANPIX

Teadlaste sõnul on alles maailma avastama hakkavate kaheaastaste laste kasvatamine märgatavalt lihtsam 14-aastaste tüdrukute kasvatamisest.

Uurijate kinnitusel on 14. eluaasta kõige kriitilisem iga, kirjutab foxnews.com.

Teadlased uurisid 2000 vanemat ja nende last. Uuring näitas, et vanematel oli kõige enam probleeme 14-aastaste tütardega. Probleemid tekkisid sellest, et tüdrukud soovivad oma east vanemad välja näha, nõuavad suuremat vabadust ning näljutavad, et vastata moejoonele ja saledad olla.

«Kui kaheaastaseid lapsi peetakse parajateks põrgulisteks, siis 14-aastased, eriti veel tüdrukud on märgatavalt hullemad. Huvitav on see, et  2. – 3. eluaasta iseloomujooned löövad uuesti välja 13. – 14. eluaastal. Kuid teismelistega on vanematel märgatavalt raskem toime tulla,» selgitas uurija Kathryn Crawford.

63 protsenti uuringus osalenud vanematest sõnas, et 14-aastaselt muutuvad tütred väga tujukaks. 78 protsendi vanemate kinnitusel tekib poistel selline tujukus 15-aastaselt, kuid kergemal kujul.

Kuigi vanemaid vihastab teismeliste käitumine, saavad nad aru, et selle põhjuseks on hormonaalsed muutused.

«Laste teismeliseiga ei ole raske vaid vanematele, lapsed ise kannatavad samuti,» lisas Crawford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles