Teadlased avastasid «Pinocchio» konna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta-valgekirju liblikas
Musta-valgekirju liblikas Foto: SCANPIX

Teadlased avastasid uue konnaliigi, mis sai oma pikeneva ja lüheneva nina tõttu hüüdnimeks Pinocchio.

Konn avastati Indoneesiast Foja mägede jalamil asuvast džunglist, kirjutab Live Science.

Teadlastemeeskond oli telklaagrisse jäänud, kui üks meeskonnaliige Paul Oliver nägi riisipakil kummalist konna istumas.

Lähemal vaatlemisel leiti, et tegemist on senitundmatu liigi esindajaga.

«Kui see konn häält teeb ja kaaslasi hüüab, siis ta nina pikeneb. Kui ta aga vait jääb ning ühe koha peal on, siis nina tõmbub tagasi,» selgitasid teadlased.  

 Ornitoloog Chris Milensky sõnul oli konna avastamine juhus.

 «Olime just istunud einet võtma, kui  Paul Oliver nägi riisikotil konna ning tal õnnestus loom kinni püüda. Ta on konnateadlane ning selle tõttu on ta kiire reageerija,» lausus Milensky.

Lisaks konnale leiti ka kollaste punnis silmadega geko, maailma väikseim vallabi, uut liiki näriline ja uus musta-valgekirju liblikas.

Uurimisekspeditsioonil osalenud imetajate asjatundja Kristofer Helgeni kinnitusel seostatakse vallabisid Austraalia lagedate aladega, kuid nüüd leitud liik eelistab džunglit.

«Need vallabid on võimelised puu otsa ronima, kuid maapinnal liiguvad nad edasi hüpates nagu nende Austraalia sugulased,» selgitas Helgen.

Indoneesia Foja mägede piirkond on teadlaste üks meelispaiku, kuna sealsed alad on üsna läbitamatud ning selle tõttu arvatakse seal olevat palju senitundmatuid liike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles