Video: viis fakti rindade kohta, mida 2013. aastal teada saadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis fakti rindade kohta, mida 2013. aastal teada saadi
Viis fakti rindade kohta, mida 2013. aastal teada saadi Foto: SCANPIX

Naiste rinnad on mehi sajandeid köitnud ja nüüdisajal on rinnad teadusuuringute objektiks. 

2013. aastal tehti maailmas mitu uuringut, milles uuriti naiste rindu, edastab Discovery News.

Nebraska ülikoolis tehtud uuring näitas, et mehed vaatavad enamjaolt naiste rindu, mitte nende nägu. Mida suuremad rinnad naistel olid, seda enam nende rindu vaadati.

Brasiilias tehtud uuringus uuriti rinnaimplantaatide ja seksuaalse rahulduse vahelist seost. Heteroseksuaalsuses on tähtsal kohal partneri rahuldamine. Naised, kellel on kunstrinnad tunnevad end seksielus kindlamana.

Rinnakude vananeb ülejäänud kehast kiiremini. Teadlaste sõnul on rinnakude keha ülejäänud kudedest  3- 4 aastat vanem. Selle kohta saab kasutada sõna «rinnaaastad».

Uuring näitas ka seda, et jooksmine võib tekitada naiste rindadele tundlikkust ja valulikkust. Seda hoolimata spordirinnahoidjatest. See ei kehti vaid naiste kohta, vaid see valu võib tabada ka mehi.

Prantsusmaal tehtud pikaajaline uuring näitas, et rinnahoidjad võivad üsna kasutud olla. Samas soovitavad arstid noortel naistel siiski rinnahoidjaid kanda ja mitte neist loobuda. Rinnad muutuvad elu jooksul ning seda mõjutab nii vanus, suitsetamine kui ka rasedus. Rindade muutus võib lausa nõuda rinnahoidja kandmist.

videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles