18 teadusprojekti saavad 1,4 miljonit toetust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMP05: ROBOTEX 2009   : TALLINN, EESTI, 04DEC09
Pildil on võistlus Robotex 2009. 
lt/Foto:LIIS TREIMANN
TLMP05: ROBOTEX 2009 : TALLINN, EESTI, 04DEC09 Pildil on võistlus Robotex 2009. lt/Foto:LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

2010. aasta teaduse populariseerimise projektikonkursil sai rahastuse 18 projekti kogusummas üle 1,4 miljoni krooni.

Toetuse sai näiteks rahvusvaheline robotivõistlus Robotex, rahastati ka mitut projekti, mille käigus tutvustatakse maakoolide õpilastele teadlaste tööd.

Tallinna Tehnikaülikooli korraldatav traditsiooniline robotivõistlus Robotex sai toetust 250 000 krooni, rahamahukamate projektide hulka kuulusid ka Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liidu projekt «Terviklik tehnoloogiaõpetus», millele eraldati 200 000 krooni ja Eesti Füüsika Seltsi poolt koordineeritava teadusbussi «Suur Vanker» tegevused 120 000 krooni ulatuses.

Tartu Ülikoolist konkursile esitatud projektidest olid edukad lausa viis: TÜ Narva Kolledžis toimuvad Ida-Virumaa laste teadussügis ja Narva Lasteülikool ning videoklippide konkursid koolinoortele ja tudengitele, teaduse töötoad koolides ja doktorantide populaarteaduslike artiklite konkurss.

Edukalt osalesid konkursil ka koolid: näiteks Maardu Gümnaasiumi projekti «Mina-teadlane» käigus korraldatakse õppevisiite loodusesse, viiakse kohalike seas läbi küsitlusi, kirjutatakse uurimistöid ja kohtutakse teadlastega – tegevusse on kaasatud peaaegu kogu koolipere. Saaremaa Ühisgümnaasiumi Sihtasutus sai toetust traditsioonilise üleriigilise õpilaskonverentsi korraldamiseks.

Teaduse populariseerimise projektikonkurss osutus sel aastal üle ootuste populaarseks – kokku esitati 95 taotlust erinevate teadust populariseerivate tegevuste rahastamiseks. Taotluste kogusumma oli üle 14 miljoni krooni, ületades seega konkursi eelarve kümnekordselt.

Projekte hindas üheksaliikmeline komisjon, mis koosneb haridus- ja teadusministeeriumi ja sihtasutuse Archimedes teaduse populariseerimisega seotud inimestest, komisjoni esimees on haridus- ja teadusministeeriumi teadusosakonna ekspert Taivo Raud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles