TEA kirjastus plaanib tänavu avaldada kolm entsüklopeediasarja köidet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi TEA Kirjastus juhatuse esimees Silva Tomingas koos terve virna TEA entsüklopeediatega.
ASi TEA Kirjastus juhatuse esimees Silva Tomingas koos terve virna TEA entsüklopeediatega. Foto: Toomas Huik

TEA kirjastuse entsüklopeediasarja järgmised kolm köidet ilmuvad kava kohaselt veel selle aasta jooksul, mullu suvest saadik edasi lükkunud 11. köide ilmub loodetavasti juba märtsis.

«11. köitele on paber tellitud, materjalid on tellitud, see köide on trükivalmis ja kohe kui paber tuleb, siis trükitakse,» ütles TEA kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas BNSile. «Trükkimine võtab aega 2-3 nädalat. Me ise loodame, et märtsi keskpaigas on 11. köide väljas.»

Sarja järgmine ehk 12. köide peab ilmuma enne suve. «Meil on praegu ettevalmistustöö nii kaugel, et meil on pool sellest materjalist koos ja ülejäänud materjalid laekuvad veebruar, märts, aprill,» ütles ta.

Tominga sõnul on köidete ilmumine veninud erinevate asjaolude kokkulangemise tõttu, ka läks materjali kogus vahepeal nii suureks, et seda haldav programm enam ei jooksnud korralikult. «Meil oli sellega tagasilööke ja me olime sunnitud tegelikult uue tarkvara tellima - see on väga kallis lõbu ja väga suur asi,» rääkis ta.

Edasi peaks köidete väljaandmine minema kiiremas tempos, kuna märksõnastik on lõpuni tehtud ja teatud materjalid on kaugemale ette tehtud, näiteks riikide ja omavalitsuste materjalid, rääkis Tomingas. «Olemasoleva veebientsüklopeedia puhul on osa asju leitavad ka päris tagant poolt,» lisas ta.

«Nüüd me saame uuesti hoo üles. Meil on enne ka olnud aasta, kus kolm tükki on välja tulnud, see ei ole erandlik,» lubas Tomingas. «13. köite ilmumise aeg on sügisel ning 14. köide peaks praeguse plaani järgi minema aasta lõpus trükki ja ilmuma järgmise aasta alguses.»

TEA kirjastus on enstüklopeedia ilmumist korduvalt edasi lükanud, algul pidi 11. köide ilmuma mullu suve lõpuks, siis oktoobriks, siis aasta lõpuks.

TEA entsüklopeedia 10. köide ilmus 2013. aasta jaanuaris.

TEA Kirjastuse käive langes 2012. aastal 3,6 miljonilt kolmele miljonile eurole, kasum kasvas samal ajal pea 70 protsenti 134 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles