Rakenduskõrgkoolid saavad uute õppeseadmete soetamiseks 89 miljonit krooni

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laboratoorium.
Laboratoorium. Foto: Toomas Huik

Sihtasutus Archimedes kinnitas taotlusvooru tulemused rakenduskõrgkoolide õppeinfrastruktuuri kaasajastamiseks, millega rahastatakse kokku 16 projekti 89 miljoni krooni ulatuses.

«Näiteks kavatseb Eesti Mereakadeemia toetuse abil soetada kaasaegse laeva kõiki olulisi tegevusi matkiva simulatsioonipargi, et tõsta pakutava hariduse kvaliteeti ning soodustada praktilise õppetöö läbiviimist. Tallinna Tehnikakõrgkooli eesmärk on geodeesia labori kaasajastamise kaudu tõsta õppetöö kvaliteeti maamõõdistusseadmete kasutamist eeldavatel erialadel,» sõnas sihtasutuse Archimedes juhatuse liige Eve Sild.

Toetusprogrammi prioriteediks on tehnika, tootmise, ehituse, tervise ja transporditeenuse õppesuundadel toimuva rakenduskõrgharidusõppe arendamine.

Toetatakse õppeaparatuuri ja -seadmete ostmist ning õppelaborite loomist ja kaasajastamist.

Finantseerimist oli võimalik taotleda Eesti rakenduskõrgkoolil ja rakenduskõrgharidusõpet läbi viival ülikoolil, kus 2009. aasta seisuga oli loodud vähemalt 200 kõrghariduse riikliku koolitustellimuse alusel moodustatud õppekohta.

Järgmine taotlusvoor toetuse saamiseks rakenduskõrgharidusõppe praktikavõimaluste kaasajastamiseks avatakse 2010. aasta lõpus.

Toetusi jagatakse Euroopa Liidu struktuuritoetuste «Majanduskeskkonna arendamise rakenduskava» alameetmest  «Rakenduskõrgharidusõppe õppeinfrastruktuur».

Meetme kogumaht on ligikaudu 220 miljonit krooni ning seda kaasrahastatakse Euroopa Regionaalegionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles