Ergma keskendus kohtumisel Brasiilia välisministriga teadusküsimustele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia välisminister Celso Amorim.
Brasiilia välisminister Celso Amorim. Foto: SCANPIX

Riigikogu esimehe Ene Ergma tänasel kohtumisel Brasiilia välisministri Celso Amorimiga toimunud sõbralikus vestluses keskenduti teadusprobleemidele.

Kõne all oli samuti parlamendi roll välisuhtluses, viisavabaduse, energeetika ja internetivalimiste teema, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Celso Amorimi kinnitusel on viisavabadus Eestiga Brasiilia jaoks enesestmõistetav, ja ta väljendas veendumust, et kõik vajalikud protseduurid saavad lähimas tulevikus tehtud.

Põhjendades Amorimi huvi pälvinud internetivalimiste eeliseid osutas Ergma, et neil on oluline roll nii noorte valimisaktiivsuse suurendamisel kui ka näiteks välismaal asuvate valijate parmaks kaasamiseks, seda enam et Amorimi kinnitusel elab väljaspool emamaad umbes 3 miljonit brasiillast.

Poliitikast ja parlamentaarsest tegevusest rääkides rõhutas Ergma elukestva õppe vajadust ka parlamendis, et suuta muutuva ajaga kaasas käia. Samuti kinnitas Ergma, et riiki ei saa juhtida lühiajalisest perspektiivist lähtudes, mis on tehtud vaid nelja-aastast võimuperioodi silma pidades.

Kõne all oli ka energeetika aktuaalsed probleemid, aatomienergiaga soetud ohud ja alternatiivsed energiaallikad. Amorimi osutas muuhulgas Brasiilia eripärale etanooli kasutamisel alternatiivse kütusena.

Tänasel kohtumisel osales väliskomisjoni esimees Sven Mikser. Brasiilia välisministri Celso Amorim viibib Eestis välisminister Urmas Paeti kutsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles