Nobeli laureaatide kohtumisel osaleb kaks noort Eesti teadlast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfred Nobeli kuju Karolinska Instituudi juures Stockholmis.
Alfred Nobeli kuju Karolinska Instituudi juures Stockholmis. Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Saksamaal Lindaus kohtuvad juba 60. aastat järjest Nobeli teaduspreemiate laureaadid ning noored teadlased ja kraadiõppurid; tänavu on Nobeli laureaatide elutarkust kuulama pääsenud ka kaks Eesti noorteadlast.


Kui tavalistel aastatel koondub Lindau Inselhalle konverentsikeskusse vaid ühe eriala nobeliste - olgu need siis füüsikud, keemikud või meditsiini või füsioloogia auhinna laureaadid - siis tänavusel juubelikohtumisel on laureaate saarele saabunud ligi 60 ja nad esindavad kõiki neid kolme tähtsat valdkonda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nobeliste kuulab ja vaatab ning võimalusel ka nendega suhtleb umbes 650 noort teadlast ja õppurit.

«Kõige hämmastavam kogu selle ürituse juures minu jaoks ongi olnud see, et Nobeli preemia laureaadid tunduvad täiesti tavaliste, ent väga vahvate inimestena,» rääkis Tartu Ülikooli keemiadoktorant Anneli Kruve.

«Üks sõnum, mida on tegelikult ka hästi paljud nobelistid siin rõhutanud ja välja toonud, on see, et fundamentaalteadused on kõigi rakenduste aluseks,» märkis Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi teadur Els Heinsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles