Video: Venemaalt leiti 4000 aasta vanused «Romeo ja Julia»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaalt leiti 4000 aasta vanused «Romeo ja Julia»
Venemaalt leiti 4000 aasta vanused «Romeo ja Julia» Foto: Youtube

Tegemist võib olla aastatuhandete armastuslooga, mis küll ei leidnud aset Itaalias Veronas, kuhu Inglise renessansikirjanik William Shakespeare paigutas oma kuulsad tegelased Romeo ja Julia.

Tegemist on Venemaal Rostovi piirkonnas leitud pronksiajastu hauaga, milles oli teineteist kallistav paar, edastab Russia Today.

Arheoloogid leidsid 4000 aasta vanuse haua Krasnõi Sulist.

«Tegemist on erakordse leiuga, kuna sellisel viisil maetuid leitakse haruharva. Paar on maetud näod teineteise suunas ning jalad ja käed üksteise ümber põimitud. Nad nagu kallistaksid teineteist,» sõnas arheoloog Igor Gudimenko.

Ta lisas, et pronksiajastul ei maetud tavaliselt sellisel viisil.

Teadlaste sõnul ei ole maetute täpne vanuse veel teada, kuid esmastel andmetel toimus see matus umbes 2000 aastat eKr.

Arheoloogide arvates võib sellise matmise taga olla ka mingi rituaal.

«Maetute koljul ja lülisambal on näha vigastusi. Aju on eemaldatud ja selle asemele on pandud sütt. Koljude sees on näha põlemisjälgi. Tegemist võis olla omalaadse matuserituaaliga, kuid selle kohta puuduvad kindlad tõendid,» lausus Gudimenko.

Meedia nimetas leiu pronksiajastu «Romeoks ja Juliaks», kuid kallistajate sugu ei ole veel kindlaks tehtud.

Samuti ei ole teada, kas nad olid suguluses.

Süleleva paari haua kõrval olevast hauast leiti lapse luustik.

Venemaa arheoloogid alustasid Rostovi oblastis väljakaevamisi möödunud aastal. Nende eesmärk oli uurida piirkonda ja korjata kokku ajalooline materjal enne kui sinna hakatakse metallitehast rajama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles