Video: nutikal robot-tolmuimejal on panoraamkaamera

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dyson 360 Eye nutitolmuimeja
Dyson 360 Eye nutitolmuimeja Foto: Youtube

Briti firma Dyson tutvustas sel nädalal uut kõrgtehnoloogilist robot-tolmuimejat 360 Eye.

Dysoni 200 inseneril kulus 16 aastat ja 47 miljonit dollarit selle tipptehnoloogilise tolmuimeja loomiseks, edastab Discovery News.

360 Eye on loodud väga erinevate ruumide koristamiseks. Sel majapidamise abivahendil on 360-kraadiliselt liikuv panoraamkaamera, mis jäädvustab kõik toas oleva.

Dysoni teates seisab, et  masin võtab keskkonna kaardistamisel arvesse trigonomeetriat, tõenäosusteooriat ja triangulatsiooni.

Kaamera on võimeline tegema 30 jäädvustust sekundis ning näeb ka infrapuna spektris. Näiteks võib see leida mikroskoopilisi jäänuseid diivanilaua all olevalt vaibalt.

Robot-tolmuimejal on süsteem, mis kannab nime Radial Root Cyclone. Tegemist on väga tugeva imamisvõimega, mis suudab kokku koguda isegi 0,5 mikroni suurused osakesed, kaasa arvatud õietolmu.  

Dysoni insenerid katsetasid uut tolmuimejat, lastes tal läbida 1000 kilomeetrit ning ületada 224 000 takistust.

360 Eye töötab liitiumioonakul, mis võimaldab järjest töötada 20 – 30 minutit. Kui aku tühjeneb, jääb tolmumimeja seisma ja käivitab automaatselt laadimise ning alustab pärast seda uuesti töötamist.

Seda tolmuimejat saab kontrollida nutitelefoni abil. Samuti saab oma nutitelefoni 360-kraadised infrapuna pildid kui soovitakse näha maailma läbi selle tolmuimeja «silmade».

Dyson 360 Eye jõuab järgmise aasta alguses esmalt müügile Jaapanis, kus nutitolmuimeja. Ülejäänud riikides millalgi 2015. aasta jooksul.

360 Eye hind on umbes 1500 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles