Kihulased eelistavad pikakasvulisi mehi ja pakse naisi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihulane
Kihulane Foto: Wikipedia.org

Hiljuti tehtud uuring näitas, et kihulased eelistavad oma ohvritena pikakasvulisi mehi ja ülekaalulisi naisi.

Teadlased tõestasid esmakordselt, et inimkeha suuruse ja kihulaste eelistuse vahel on seos, kirjutab The Telegraph.

Uurijad selgitasid, et kihulased eelistavad pikemat kasvu mehi lühemat kasvu meestele oma lennukõrguse tõttu. Enamik kihulasi lendab 1,8 – 2 meetri kõrgusel.

Ülekaalulised naised aga eritavad suures koguses kihulasi ligi tõmbavat soojust, niiskust ja neile omast kehalõhna.  

Šotimaa Aberdeeni ja Inglismaa Hertfordshire´i Rothamstedi uurimisinstituudi teadlased tegid kihulasekatse rohkem kui 300 Šotimaal elava inimesega.

Uuringus osalenud teadlane Jenny Mordue kinnitas, et pikemat kasvu mehed saavad kihulastelt sagedamini hammustada kui lühemat kasvu mehed.

«Kihulastele loeb suurus. Arvame, et kui kihulased ei lenda, siis on nad puudel. Lennukõrgus on neil kahe meetri kandis, selle tõttu jäävad neile kõigepealt ette pikakasvulised,» selgitas Mordue.

Ta jätkas, et paksude naise organism eritab rohkem iseloomulikku kehalõhna tekitavaid kemikaale kui kõhnade naiste organism. Selle tõttu eelistavad kihulased korpulentsemaid naisi.

Teadlaste sõnul leiavad kihulased oma ohvrid lõhna järgi.

Teadlastegrupp loodab, et nende uuring aitab luua efektiivsemaid kihulaste tõrjevahendeid.

Kihulased (Simuliidae) on  lühikeste tundlatega  jässakad kahetiivalised. Keha pikkus on 1,7 – 7 millimeetrit. Emased imevad verd, isased toituvad õitel. Kihulaste munad ja vastsed arenevad voolavas vees. Kihulased levitavad parasitaarhaigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles