«E-nägijate tuleproovi» võitis meediauuringute dotsent Pille Pruulmann-Vengerfeldt

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas astub võistlustulle Postimehe aasta inimene, TÜ dotsent Mart Noorma.
Teiste seas astub võistlustulle Postimehe aasta inimene, TÜ dotsent Mart Noorma. Foto: Sille Annuk

Tänasel E-õppe päeval toimunud Tartu ülikooli seminari «E-nägijate tuleproov» võitis meediauuringute dotsent Pille Pruulmann-Vengerfeldt.

E-nägijate tuleproovi läbivaks teemaks oli e-õppe võimaluste tutvustamine. Seminari jooksul muutus auditoorium ülikooli ideelabori juhi Kalev Kaarna eestvedamisel e-nägijate võistlusareeniks. Mitmete põnevate katsete käigus selgitati välja ülikooli parim e-nägija, kelleks osutus Pille Pruulmann- Vengerfeldt.

«E-õppe tuleproovi humoorika formaadi taga on tõsine arutelu ülikooliga seotud e-õppe teemade tuleviku üle. Täna on selge, et e-õpe ei asenda õppejõudu, vaid toetab õppijat aine omandamisel just sellises mahus ja ulatuses nagu õppejõud saab ja tahab seda korraldada,» rääkis Tartu ülikooli meediauuringute dotsent Pille Pruulmann-Vengerfeldt.

Pruulmann-Vengerfeldt tõdes, et iga õppejõud saab oma stiilist lähtuvalt valida laiema või kitsama e-õppe toe ning pakkuda e-õppe kanalite kaudu nii taustamaterjale, ülesandeid iseseisvaks õppimiseks või hoopis kasutada e-õpet kontrollivahendina. «Õppejõudude võimalused e-õpet rakendada on väga mitmekülgsed. Usun, et tänane ülikool teab ja tunnustab e-õppe võimalusi ja kiidab neid rakendavaid õppejõudusid.»

Meediauuringute dotsendi Pille Pruulmann-Vengerfeldti kõrval astusid võistlustulle loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan, dotsent Mart Noorma ja infotehnoloogiajuht Nevil Reinfeldt. Nende oskusi hindasid e-õppe ekspert Anne Villems, psühholoog Andero Uusberg ja haridustehnoloog Marju Piir.

E-õppe päeva tähistamise traditsioon sai alguse 2003. aastal. Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) raames korraldatava e-õppe päeva eesmärk on populariseerida e-õpet ning tutvustada erinevaid e-õppe võimalusi.

E-õppe päevi korraldab TÜ elukestva õppe keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles