Anto Raukas: uus presidendi ülesanne on tõsta Teaduste Akadeemia autoriteeti

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Raukas.
Anto Raukas. Foto: Liis Treimann

Geoloog, juba üle 30 aasta Eesti Teaduste Akadeemiasse ridadesse kuulunud Anto Raukas leiab, et akadeemia presidendi kohale on kaks tugevat kandidaati, kellest valituksosutunul tuleb seista silmitsi küsimusega, kuidas akadeemia autoriteeti tõsta.

«Mõlemad on väärikad kandidaadid,» sõnas Raukas ning lisas, et tema teeb oma lõpliku valiku siis, kui ta on saanud kandidaatidelt vastused teda kõige enam huvitavatele küsimustele.

 «Akadeemia autoriteet Eestis on väga madal. Valdav osa inimesi ei tea presidendi nimegi,» märkis Raukas. Ta lisas, et tema teeb oma valiku just selle põhjal, kuidas lubavad kandidaadid tõsta akadeemia autoriteeti vajalikule tasemele.

«Ega nende vahel on väga raske valida. Mõlemad on väga tublid mehed,» ütles Raukas lõpetuseks.

Eesti Teaduste Akadeemia valib endale uue presidendi juba sel kolmapäeval. Kandidaatideks on esitatud biomeditsiinitehnoloogia professor, praegune TA asepresident Mart Ustav ning merefüüsik, Tallinna Tehnikaülikooli küberneetika instituudi lainetuse dünaamika labori juhataja Tarmo Soomere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles