Ene Ergma näeks Teaduste Akadeemia presidendina Mart Ustavit

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Viktor Burkivski

Eesti Teaduste Akadeemia liige, riigikogusse kuuluv Ene Ergma leiab, et akadeemia presidendi kohale on kaks väga head kandidaati, kuid nendib, et tema valik on Mart Ustav.

Sel kolmapäeval valib Teaduste Akadeemia järgmiseks viieks aastaks endale uue presidendi. Kandidaate väärikale kohale on kaks - biomeditsiinitehnoloogia professor, praegune TA asepresident Mart Ustav ning merefüüsik, Tallinna Tehnikaülikooli küberneetika instituudi lainetuse dünaamika labori juhataja Tarmo Soomere.

«Nad on mõlemad väga head kandidaadid, aga kindlasti tuleb teha üks valik. Minu valik on seekord Mart Ustav,» ütles alates 1997. aastast akadeemiasse kuulunud Ergma Postimehele.

Ergma põhjendas oma eelistust sellega, et Ustavi näol on tegemist mitmekülgse inimesega, kes on sisuliselt nullist üles ehitanud muuhulgas Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi. «Ta on dünaamiline inimene ja mulle meeldivad sellised inimesed. Ta on tegija,» lisas Ergma.

Ergma toetas ka Ustavi ideed luua Süvauuringute Insituut (SUI), mis toetudes akadeemia liikmete kollektiivsele teadmisele ja kogemusele, oleks võimeline analüüsima ja esitama konstruktiivseid ettepanekuid laia diapasooniga probleemides. Nimelt tuleks ka Ergma arvates suurendada koostööd akadeemia ja parlamendi vahel.

«Minu soov tulevasele presidendile oleks teha tööd selles suunas, et suudaksime leida sünergia kahe poole vahel,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles