Marsi müsteerium, mis näeb välja nagu «pannkook»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi «pannkook»
Marsi «pannkook» Foto: cnet.com

USA kosmoseagentuuri NASA teadlased uurivad Marsilt hiljuti avastatud ümarat moodustist, mis  on oma väljanägemiselt nagu «pannkook».

Marsilt on ka varem leitud erineva kuju ja suurusega objekte, mis meenutavad Maal leiduvaid asju ja ka inimesi, edastab cnet.com.

Marsi kõige kuulsamaks objektiks on niinimetatud inimnägu, hiljuti aga teatati USA presidendi Barack Obamat meenutava kiviobjekti avastamisest.

«Pannkoogist» tegi pildi Mars Reconnaissance Orbiter sond. Tegemist on ümarobjektiga, mille läbimõõt on umbes kaks kilomeetrit. See asub Marsi Athabasca regioonis, kus on selle planeedi noorim laava. Sile ala «pannkoogi» ümber on tekkinud laavajugadest.

Tulnukateoreetikud võivad arvata, et tegemist on mingi eluvormi «hommikusöögiga», kuid NASA teadlaste sõnul on selgitus märksa proosalisem.

«Võimalik, et laava lõhkus paigas pinnase ning tekitas sellise kummalise ringi. Selles on kindlasti ka jääd,» selgitasid asjatundjad.

Uurijate sõnul saab suure osa Marsi kummalistest objektidest kirjutada laava arvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles