Elliptigo on jooksjate jalgratas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elliptigo jalgratas
Elliptigo jalgratas Foto: elliptigo.com

Maailmas on hakanud populaarsust koguma jalgratas Elliptigo.

Rohelise ja mustakirju jalgratas meenutab jõusaalimasinat, mida tuleb tallata, kirjutab Discovery News.

Erinevus on aga selles, et lisaks tallamisosale on ka rattad. Sellel treeningjalgrattal puudub iste.

Elliptigot soovitatakse eelkõige jooksjatele treenimiseks. Ka saavat sellest abi need, kes jooksmisega alles algust teevad. Nimetatud treeninguvahend on väga liigesesõbralik.

Elliptigo mõtlesid välja California triatlonist Bryan Tate ja insener Brent Teal. 32-aastane Tate vigastas oma puusa ja põlve nii rängalt, et ta sai pikka aega vaid kergelt treenida. Tal aga hakkas jõusaalis igav ja selle tõttu hakkas ta välja mõtlema masinat, mis aitaks tal värskes õhus treenida. Ta võttis ühendust oma insenerist sõbra Tealiga. Meestel valmis kõigepealt elliptiline treeningmasin, millele võeti patent. Hiljem töötasid nad selle põhjal välja jalgratta prototüübi.

Kaks aastat tagasi osalesid nad Charlie nime kandva prototüübiga 80  kilomeetri pikkusel jalgrattavõistlusel. Neil läks hästi, nad lõpetasid keskmistel kohtadel. Kaksik jätkas jalgratta täiustamist, tulles välja uue versiooniga, mida katsetati märksa pikemal, 206-kilomeetrisel distantsil. Allamäge sõites suutis see prototüüp saavutada kiiruse kuni 64 kilomeetrit tunnis.

Elliptigo jõudis turule selle aasta alguses, jalgratta hind on 2200 dollarit (ligi 26 000 krooni).

Nüüdseks on paljud jalgratturid ja jooksjad selle endale treenimiseks ostnud.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles