ME-3 jõuab lõunakorealaste kõhtu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Meieri Helluse jogurtid, mis sisaldavad piimhappebakterit Lactobacillus fermentum ME-3. Lõuna-Koreas saab kasulik bakter oma tootesarja.
Pildil Meieri Helluse jogurtid, mis sisaldavad piimhappebakterit Lactobacillus fermentum ME-3. Lõuna-Koreas saab kasulik bakter oma tootesarja. Foto: Margus Ansu

Tartus leiutatud ning rahvusvaheliselt kuulsust kogunud piimhappebakter ME-3 jõudis ka Lõuna-Korea turule. Pärast katsetusi annab bakter tõenäoliselt nime uuele kohalikule tootesarjale.


Lõuna-Korea ettevõte Maeil Dairies Company on oma tootesarjas Pure võtnud kasutusele Tartu Ülikooli piimhappebakteri Lactobacillus Fermentum ME-3. Ettevõte kasutab samas tootes veel ka teisi tuntud probiootilisi baktereid, nagu LGG, Bb-12, LA-5, L-casei 431 jt, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Tartu Ülikooli tööstusomandi turundusjuhi Jane Saatre sõnul jõuti koostööni bakterit tööstuslikult tootva Itaalia firma Probiotical toodete vahendaja Hyang Rim Corporation abiga.

«Ettevalmistused tootearendusel ja kõigi vajalike kooskõlastuste saamine kohalikest ametkondadest võttis mitu aastat. Ettevõttel on kavas kasutada ME-3 bakterit ka uues, alles kavandatavas tooteseerias,» kõneles Saatre.

Maeil Dairies Company kasutab ülikooli piimhappebakterit lihtlitsentsi alusel, mis võimaldab samas regioonis kasutusõigust anda ka teistele ettevõtetele. Nii on näiteks bakteri kasutamise vastu huvi tundnud ka üks Lõuna-Korea suurimaid piimatööstusettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles