Vihmavarjutorge

Neeme Korv
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Reinkubjas
Karl Reinkubjas Foto: Alis Mäesalu

Eesti Televisiooni teadussaate «Rakett 69» viies hooaeg lõppes grandioosse vaatemänguga. Kaks finalisti pidid oma tiimide abil ehitama Tallinna Kultuurikatla kõrgustesse Rube Goldbergi masinad – 15-osalise ahelreaktsioonid, mis vältasid täpselt 120 sekundit ehk kaks minutit.

Võidu ja 10 000-eurose teadusstipendiumiga väljus sellest Tartu Ülikooli esimese kursuse füüsika eriala tudeng, 20-aastane Karl Reinkubjas. Läbi kogu hooaja paistis Rakvere lähedalt pärit noormees televaatajale silma rahulikkuse ja enesekindlusega, kuid oli näha, et masinat käima lükates oli temagi pinges – Paide gümnasist Kaarel Siimut pakkus talle tugevat konkurentsi.

Kes pole finaali näinud, otsige see Youtube’ist või rahvusringhäälingu arhiivist üles. Reinkubjase lahendus polnud ainult nutikas, vaid ka efektne. Ainuüksi avanevate vihmavarjude kaskaadi pärast võib seda üha uuesti vaadata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles