Video: meist igaühe sees elab «sarimõrvar»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimkehas on triljoneid rakke, tulevikus  võime infot saada selle kohta, kuidas need täpselt tekivad. Pilt on illustreeriv
Inimkehas on triljoneid rakke, tulevikus võime infot saada selle kohta, kuidas need täpselt tekivad. Pilt on illustreeriv Foto: Youtube

«Meist igaühes on palju sarimõrvareid, kelle eesmärgiks on tappa ja aina tappa,» see lause tundub olevat mõnest filmist.

Briti Cambridge´i ülikooli teadlase Gillian Griffithsi sõnul on meie kehas rakke, mis tegelevad «tapmisega», kaitstest sellega immuunsüsteemi, edastab Huffington Post.

Tsütotoksilised T-rakud, millest igaüks on üks kümnendik juuksekarvast, liiguvad meie kehas otsides pidevalt ohtlike viiruste ja bakterite poolt nakatunud rakke, et neid hävitada.

T-rakkude puhul on tegemist leukotsüütide hulka kuuluvate rakkudega.

Teadlased tegid video, millel on näha tsütotoksilisi T-rakke, mis kohtuvad vähirakkudega, süstides neisse surmavat valku tsütotoksiini.

Tsütotoksilised T-rakud kaitsevad organismi nii viiruste, patogeenide kui kasvajate eest. Need rakud on võimelised tootma tsütokiine, mis aktiveerivad immuunsüsteemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles