Valeri Korbi sõnul on süüdistused väitekirja plagiaadis alusetud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Korb
Valeri Korb Foto: Tiina Kõrstini / Õhtuleht

Vene internetikogukonna Dissernet aktivistid väidavad, et Eesti riigikogu liikme Valeri Korbi 2002. aastal Peterburis kaitstud sotsioloogiaalase kandidaadiväitekirja 286-st leheküljest oli rohkem kui 200-l leheküljel osaliselt või täielikult üle võetud tekstid kolmest varem avaldatud tööst, Valeri Korb eitab seda.

Plagiaadikahtluse alla sattunud Valeri Korb kinnitas täna «Aktuaalsele kaamerale», et on täiesti kindel oma töö korrektsuses ja tema jaoks on üllatav, et 12 aastat pärast väitekirja kaitsmist keegi selliste süüdistustega lagedale tuleb, vahendas ERR Uudised.

«Minu töö kaitsmine toimus Sankt Peterburgi ülikoolis ja usun, et seal on tõsised inimesed, kes teavad ja vaatavad, et kõik protsessid, mis olid sellega tehtud, olid täpselt tehtud,» rääkis Korb.

«Ja teiselt poolt - kui kaitsmine oli tehtud, läks pool aastat, kui üle Venemaa see nõukogu, mis otsustab, kas anda inimesele diplom kätte või mitte, nii et kõik on tehtud ilusasti, ja kui keegi tahab rohkem midagi uurida: kolm aastat Sankt Peterburgis veel töötasin ja mul need inimesed, õpetajad, kes suunasid mind selles töös - ja ma mõtlen, et seal on kõik korralikult tehtud ja ei ole pretensioone,» rääkis Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles