Hiiumaale tuleb Läänemere teadmuskeskus

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam teel Hiiumaale.
Praam teel Hiiumaale. Foto: Priit Pullerits

Kõrgessaare vallavalitsus, mereakadeemia ja tehnikaülikooli meresüsteemide instituut sõlmisid koostööleppe Läänemere teadmuskeskuse rajamiseks Kõrgessaare alevikku Hiiumaal.

Kavandatav multifunktsionaalne merehariduskeskus aitab tõsta eestlaste teadlikkust Läänemerest ning äratada sügavamat huvi Läänemerega seotud elukutsete ja vaba-aja tegevuste vastu noorte seas.

Lisaks on teadmuskeskuse oluliseks eesmärgiks kvaliteetse ja kaasaegse õpi-, koolitus- ja uurimiskeskkonna pakkumine merehariduse, mereteaduse ja merekeskkonna kaitsega tegelevatele organisatsioonidele Eestisja välisriikides.

Keskus hakkab toimima ka atraktiivse turismiobjektina, võimaldades Hiiumaa külastajatel interaktiivsete lahenduste ja mitmesuguste simulaatorite kaudu õppida tundma Läänemerd kogu oma kirevuses.

Eraldi tähelepanu osaks saab teadmuskeskuse ekspositsioonis Läänemere tuletornide ajalugu ja tänapäev - on ju Kõrgessaare vallas asuv Kõpu tuletorn Läänemere ja Euroopa vanimaid siiani tegutsevaid tuletorne.

Teadmuskeskuse detailne kontseptsioon ning teostatavus- ja tasuvusanalüüs valmib selle aasta lõpuks ning uksed peaks keskus plaanide kohaselt avama 2013. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles