Skype´i asutaja: tehisintellekt võidakse luua sajandi keskel

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruudu Remmelgas

Internetitelefonifirma Skype ühe asutaja Jaan Tallinna sõnul võidakse sajandi keskpaigaks jõuda tehisintellekti loomiseni, kuid selleks tuleb välja mõelda, mida me sellelt tahame ja kuidas oma soovid selgeks teeme.


Tallinn ütles ERR Uudistele, et tehisintellekti loomiseks tuleb lahendada kaks olulist ülesannet: esiteks tuleb tagada, et iseennast parandav süsteem jääks oma esialgsete eesmärkide juurde ning teiseks tuleb lahendada raskem ülesanne ehk välja mõelda, mida me sellelt tegelikult tahame.

Ta lisas, et kui tehisintellekt oleks inimestest palju võimekam, kuid ei hooliks inimlikest väärtustest, jääksime me paljudest tema pakutavatest väärtustest ilma. «Kui arvutil on vaja süsiniku aatomeid, kuid ta ei hooliks inimestest, siis ta mõtleks, et kõige lihtsam on neid saada inimestest. Õhust oleks see pisut raskem,» selgitas Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles