Galerii: Nokias sai maitsta elu koos Tiigriga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nokia kontserdimajas toimunud ideelaadal «Elu koolis koos Tiigriga» tutvustati mitmeid ideid, kuidas kooliskäimist ja hariduse omandamist kaasaegse tehnoloogia abil põnevamaks muuta.

Ideelaadal oli mitukümmend boksi, kus sai näha kooliroboteid, testida erinevaid katsevahendeid, tutvuda e-õppematerjalidega, õppida programmeerima, multikaid tegema või arvuti abil tikkima, osaleda füüsikabussi tegemistes ja palju muud.

Ideelaada korraldajate sõnul saab õppida mitut moodi ja tulevik on nende hinnangul kindlasti e-õppevahendite päralt. 

Poistes tekitasid suurt elevust koolirobotid, mida saab ise programmeerida ning kasutada nii huviringides kui ka tundides erinevate katsete tegemiseks. Näiteks saab robotite abil mõõta valgustugevust või süsihappegaasi. Robotid on tänaseks kasutusel juba enam kui 70 koolis.

Üks põnevemaid leiutisi ideelaadal oli veel arvuti teel juhitav õmblus- ja tikkimismasin. Türi Majandusgümnaasiumi käsitööõpetaja Anu Pink rääkis, et tegemist on äärmiselt nutika leiuga ning tema kinnitusel paneb arvuti teel juhitav õmblus- ja tikkimismasin tüdukud palju õhinamalt tööle. Masina idee on selles, et arvutis saab igaüks kujundada endale sobiva pildi, teksti või kujundi ning arvuti abil juhitav masin trükib selle siis üks-ühele kangale.

Pingi sõnul on sellise õmblus- ja tikkimismasina saanud endale juba 80 kooli ning seni on kõik väga rahul olnud.

Lisaks olid programmis ka seminarid, kus räägiti lähemalt internetiturvalisusest, uue meedia võimalustest ning diskuteeriti Eesti haridusmaastikul toimuvate uuenduste üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles