Video: vaata, kuidas kosmoserakett plahvatab ebaõnnestunud maandumiskatsel

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SpaceX Falcon 9 kanderakett
SpaceX Falcon 9 kanderakett Foto: GENE BLEVINS/REUTERS

Vastupidiselt eelmisele korrale ei õnnestunud USA kosmosetehnoloogiaettevõtte SpaceX seekordne katse tuua kanderakett püstiasendis tervena Maale tagasi  - eksperiment õnnestus peaaegu, kuid lõpuks vajus rakett siiski pikali ja plahvatas tohutu jõuga.

Täpsemalt ei teinud oma tööd ettenähtult üks neljast Falcon 9 nimelise kanderaketi lukustusmehhanismist ning «saba» ees laevale maandunud rakett vajus mõne hetke möödudes pikali, vahendab The Verge.

Ettevõtte omanik Elon Musk pani ebaõnnestumisest video välja ka oma Instagrami kontole ja nii saame kõik aimu, kuidas tulevikus taaskasutatavate kanderakettide maandumine välja nägema hakkab.

Kuigi tegemist oli järjekordse ebaõnnestumisega, on SpaceX näidanud siiski viimasel ajal märgatavaid edusamme oma eesmärkide täitmisel. Möödunud kuul õnnestus sarnase kanderaketi maandumine maismaale.

Oktoobris plahvatas vaid mõni minut pärast starti SpaceX rakett, mis pidi toimetama varustust Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS).

A video posted by Elon Musk (@elonmusk) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles