Piltuudis: Google StreetView autopark ootab Monika taandumist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google StreetView autopark.
Google StreetView autopark. Foto: Kristjan Teedema

Ühes Tartu autoparklas võis nädalavahetusel näha omalaadset vaatepilti. Nimelt seisis seal terve rivi spetsiaalsete pildistamisseadmetega varustatud autosid.


StreetView tehnoloogiat katsetab AS Regio Eestis oma välitöödel juba 28. oktoobrist. Teiste seas kogutakse ka Tartu kohta GPS asukohti, pilte ja lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ning liiklusmärkide infot. Teistes riikides tormilisi reaktsioone põhjustanud Wifi tugijaamade infot ei koguta, teatab Regio oma veebilehel. Tööd käivad aasta lõpuni.

Kui katsetused osutuvad edukaks, võib Google StreetView rakendus hakata tulevikus kasutama sellist materjali ka Eesti kohta. StreetView hägustatab kõigi piltidele jäänud inimeste näod ning autode numbrimärgid.

Samuti on kõigil võimalus pärast piltide avaldamist Google StreetViews esitada taotlus oma valduste StreetView-st kustutamiseks.

Samas on kõik turismiobjektidega seotud ettevõtjad, asutused ja kohalikud omavalitsused oodatud saatma Regiole kutseid StreetView piltide tegemiseks veel ka praegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles