Tartu Ülikooli doktorant kaitseb oma doktoritööd Skype'i vahendusel

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli doktorant Jaan Pärn kaitseb oma doktoritööd kolmapäeva hommikul Skype'i vahendusel, kuna oponent ei saa keeruliste ilmastikuolude tõttu Inglismaalt kohale sõita.

Jaan Pärna doktoritöö oponent, Birminghami ülikooli professor Gilles Pinay osaleb kaitsmisel Skype'i vahendusel otse Inglismaalt.

Doktoritöö juhendaja, professor Ülo Manderi sõnul on see tema teada Tartu Ülikoolis esmakordne juhus, kus kaitsmisel tuleb Skype appi võtta. «Kui ilmastikuolud on meid sel korral alt vedanud, siis loodan ma, et tehnika seda ei tee ja kõik sujub tõrgeteta,» märkis Mander.

Geograafia erialal doktorikraadi taotlev Jaan Pärn jõudis oma väitekirjas «Landscape factors in material transport from rural catchments in Estonia» (toitainete ärakande maastikulised tegurid Eesti valglatest) uudsetele järeldustele Eesti valglate toitainevoogudest, eriti selles osas, mis puudutab süsinikuühendite ärakande intensiivistumise seost kliimamuutustega. Samuti analüüsib töö luha ja mineraalmaa vahelisi ökotone seni vähe käsitletud maastiku geokeemilisest aspektist.

Esimesena lahkab väitekiri 21. sajandi algusaastate põllumajanduse taastumise järel toimuvat toitainete väljakande tõusu Eestis. Kokkuvõttes on inimtegevusel olnud toitainete ärakandele Eestis soovimatuid mõjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles