Video: Päikese eest liikusid korraga läbi ISS ja Merkuur

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Prantsusmaa astrofotograaf Thierry Legault` jäädvustas kuidas mais liikusid korraga Päikese eest läbi Rahvusvaheline Kosmosejaam (ISS) ja planeet Merkuur.

9. mail jäädvustatud fotodel mängib põhirolli Merkuur, mille tõttu pakkus vaatepilt huvi nii professionaalsetele kui amatööridest astronoomidele, edastab Daily Mail.

Legault lendas Prantsusmaalt USAsse Philadelphiasse, et eriline hetk kaameraga jäädvustada.

9. mail oli kolm kohta, kus oli näha ISSI ja Merkuuri korraga liikumist: Kanada Quebec, USA-Kanada piiril asuva Suure järvistu piirkond ja osa idarannikust ning Florida. 

Kanadas näitas ilmaennustus pilves ja vihmast ilma, fotograaf ei leidnud Floridas õiget kohta, seega lendas Thierry esmalt koos oma 45-kilogrammise pagasiga Pariisist New Yorki ja sõitis üüriautoga kaks tundi Philadelphiasse.

Legault`eesmärgiks ei olnud vaid Päikese eest läbi liikuv Merkuur, vaid ka ISS ning need kaks korraga.

Merkuuri Päikese eest läbi liikumine leiab aset sajandis 13 korral, eelmine oli 2006. aastal ja järgmine on 2019. aastal.

Fotograafi sõnul oli tal õnne, kuna ta sai kosmilist fenomeni jäädvustada kümme minutit ja siis katsid pilved taeva.

«Tundsin, kuidas adrenaliin tõusis pähe kui nägin ISSi koos Merkuuriga Päikese eest läbi liikumas, sest tegemist oli ainulaadsete kaadritega,» meenutas fotograaf.

Prantslase pingutused tasusid end ära, Päikese ees on korraga näha Rahvusvahelist Kosmosejaama suuremana ja Merkuuri väikese musta täpina.  

«Rahvusvahelist Kosmosejaama jäädvustatakse sageli erinevates oludes liikumas, kuid Merkuur koos ISSiga on haruldane,» nentis fotograaf. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles