Tartu Ülikool on Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia ülikoolide edetabelis viiendal kohal (2)

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool.
Tartu ülikool. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna Tehnikaülikool on 30. ja Tallinna Ülikool 87. kohal. 

Maailma üks mõjukamaid ülikoole reastav ettevõte Quacquarelli Symonds (QS) reastab Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia regiooni parimaid ülikoole kolmandat aastat. Tabeli eesotsas on Venemaa ülikoolid: kõige ees Lomonossovi nimeline Moskva Riiklik Ülikool, siis Novosibirski Ülikool, kolmandal kohal Sankt-Peterburi Riiklik Ülikooli ning Tartu Ülikooli ees seisab Karli Ülikool Prahast.

Baltimaade koolidest järgmine on Vilniuse Ülikool, mis seisab tabelis 21. kohal, Läti tugevaim kõrgkool Läti Ülikool on aga 47. kohal. Kokku leiab tabelist seitse Leedu ja kolm Läti ülikooli. 

Tartu Ülikool on edetabeli eesotsas olnud kõigil kolmel aastal, seni kõrgeim positsioon, neljas koht, saavutati 2015. aastal.

Paremusjärjestuse koostamisel arvestab QS akadeemiliste juhtfiguuride ja tööandjate arvamusküsitlust, üliõpilaste ja õppejõudude suhtarvu, teaduspublikatsioonide arvu ja mõjukust, ülikooli veebinähtavust, doktorikraadiga töötajate ning välisõppejõudude ja -tudengite osakaalu.

Tartu Ülikool paistab edetabelis silma akadeemilise mainega (skoor 98/100-st), publikatsioonide tsiteeritavusega (96,9/100), ühe akadeemilise töötaja kohta avaldatud teadustööde hulgaga (96,2/100) ja veebinähtavusega (93,8/100). Tallinna Tehnikaülikoolil on kõige tugevamad näitajad tööandja maines ning teaduspublikatsioonide arvus. Tallinna Ülikool paistab silma tudengite poolest. 

Täpsem info ja edetabel «QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia – EECA Ranking» on leitav QS-i veebilehelt

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles