Video: ebatavaline «matrjoška» fossiil: madu sõi sisaliku, kelle sees oli põrnikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Saksamaalt UNESCO maailmapärandi kohast, Messeli fossiilileiupaigast leiti ebatavaline fossiil, mis koosneb maost, sisalikust ja põrnikast.

Teadlaste sõnul on tegemist 48 miljoni vanuse fossiiliga, mis on nagu vene matrjoška, mille nukud on üksteise sisse pandud, edastab foxnews.com.

Teadlaste sõnul kulges lugu järgmiselt: sisalik Geiseltaliellus maarius  sõi põrnika, kuid siis sattus ise 102-sentimeetrise mao söögiks. Palaeophython fischeri madu oli surres võrdlemis noor ja temast koos kahe kõhutäiekaaslasega sai samuti fossiil.

«Leidsime mao juba 2009. aastal, kuid hilisem uurimine näitas, et mao sees on sisalik, kelle sees on omakorda põrnikas. Sellised kolmikfossililide leiud on väga haruldased,» teatas Frankfurdis asuva Senckenbergi uurimisinstituudi teadlane Krister Smith.

Ta lisas, et varem on Messelist leitud fossiliseerunud hobuste sees olnud viinamarjade, rohu ja lehtede jäänuseid.

Smith lisas, et fossiilide lagunemisaste lubab oletada, et madu suri vaid paar päeva pärast sisaliku ja põrnika allakugistamist ning langes siis olemas olnud järve põhja, kus ta üsna hästi säilis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles