Troopilise viiruse vastu aitab levinud toidulisand Carmolis (1)

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsed levitavad paljusid troopilisi haiguseid, mõne levikut saab pidurdada aga Carmolis tinktuuriga.
Sääsed levitavad paljusid troopilisi haiguseid, mõne levikut saab pidurdada aga Carmolis tinktuuriga. Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Sellisele järeldusele jõudis alles kevadel gümnaasiumi lõpetanud eestlane Maris Sala, kelle uuring võistleb teiste Euroopa parimate noorte teadlaste uuringutega.

Nii vahendas ERRi teadusportaal Novaator Brüsselis toimuvat Euroopa noorte teadlaste konkurssi. Sala uuris chikungunya viirust ehk lühidalt CHIKVd. See viirus levib Lõuna- ja Ladina-Ameerikas ning viimastel aastatel on see hakanud epideemiliselt levima. 

Selleks, et mitte hakata läbi proovima kõiki võimalikke ravimtaimede tõmmiseid, võttiski Sala katsetamiseks juba olemas oleva tinktuuri Carmolise, selgus, et see  tõepoolest peatab viiruse paljunemist. Rakukultuuril tehtud katsest nähtus, et viiruse paljunemist peatas ka lihtsalt etanool.

Loe edasi Novaatori põhjalikust loost. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles