«Hull vene teadlane» plaanib tõsta orbiidile esimese kosmoseriigi

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku nägemus planeeritavast maailma esimese orbidiil asuva riigi satelliidist, Asgardia kosmoseriigi kodust. Vene teadlane ja ettevõtja Igor Ašurbeili näeb orbiidiriigis võimalust Maa kaitsmiseks ja rahu kindlustamiseks planeedil.
Kunstniku nägemus planeeritavast maailma esimese orbidiil asuva riigi satelliidist, Asgardia kosmoseriigi kodust. Vene teadlane ja ettevõtja Igor Ašurbeili näeb orbiidiriigis võimalust Maa kaitsmiseks ja rahu kindlustamiseks planeedil. Foto: Asgardia

Ajal, mil kosmoseagentuurid üle maailma valmistuvad uuteks avastusteks ja miks mitte ka Marsi koloniseerimiseks, näeb üks vene teadlane kosmosetehnoloogias ka võimalust maise elu  ümberkorraldamiseks. Nimelt teatas aseri päritolu vene tehnikateadlane ja ettevõtja Igor Ašurbeili hiljuti ühes peenes Pariisi hotellis peetud pressikonverentsil, et kavatseb rajada uue, kosmoses asuva riigi, mil nimeks Asgardia.

«Esialgu tahame üles ehitada digitaalse riigi ega kavatse kedagi veel kosmosesse lennutama hakata,» selgitas Ašurbeili pressikonverentsil satelliidi eesmärki. Tema nägemuses saakski tulevase riigi elanikud end satelliidile registreerida ja nii moodustaks satelliit justkui riigiks vajaliku keha, kelle elanikud elaksid siiski Maal. Mida see aga juriidiliselt tähendab, jääb mõistatuseks.

Ebaselgust Ašurbeili aga ei pelga. Üks Asgardia eesmärke ongi tema sõnul algatada diskussioon, muuhulgas ka õigusalastes küsimustes. Kehtiva rahvusvahelise õiguse kohaselt tähendab riigiks saamine teatud tingimustele vastamist, muu hulgas peavad seal olema püsielanikud ja kindel territoorium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles