Video: National Geographic näitab telesarja esimesest mehitatud missioonist Marsile

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Marss
Planeet Marss Foto: SCANPIX

National Geographic kanalil esilinastub sel pühapäeval, 13. novembril populaarteaduslik sari «Marss» (Mars), mis proovib ennustada, kuidas õnnestub esimene mehitatud ekspeditsioon punasele planeedile aastal 2033. Lavastatud lugu täiendavad intervjuud Marsist Elon Muski, Neil deGrasse Tysoni ning mitmete NASA kosmoseteadlastega.

Lisaks tulevikule vaatab sari ka olevikku: sarjas räägivad Marsist ning inimeste korduvatest katsetest seda planeeti avastada SpaceX asutaja Elon Musk, endised astronaudid Charles Bolden, John Grunsfeld, astrofüüsikud Neil deGrasse Tyson, Jedidah Isler ja mitmed teised kosmoseeksperdid nii NASAst kui teistest olulistest valdkonna organisatsioonidest.

FOX Networks Group’i Baltimaade turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sille Ruusi sõnul on sarja näol tegemist suure produktsiooniga, mis võtab kokku kõik, mida praeguseks punasest planeedist teatakse. «Marsis nähakse võimalikku teist koduplaneeti inimkonnale. Praegu tehakse põhjalikke ettevalmistusi esimeseks mehitatud ekspeditsiooniks, mis võib kätte jõuda varem kui arvatagi oskame. National Geographicu poolteaduslik sari annab vaatajatele täpselt ja kompaktselt kogu teadaoleva info Marsist ning sellest, mida võib oodata esimesest astronautidega missioonist,» rääkis Ruus.

Eestis esitleb National Geographic uut sarja ka tänavuse, 20. Pimedate Ööde Filmifestivali raames; õhtul enne ametlikku esilinastust, 12. novembril toimub PÖFFi raames kinos Kosmos IMAX kinnine eel-esilinastuse üritus.

Alates laupäevast on Viru Keskuses avatud National Geographicu näitus Marsist, mis on vaadatav keskuse Tammsaare-poolses koridoris novembri lõpuni. Näitusel saab näha orbitaaljaamadest ja satelliitidelt tehtud kaugfotosid Marsist ning marsikulgurite poolt tehtud lähivõtteid Marsi pinnavormidest, pinnasest jne.

Lavastatud Marsi-missioonist on valminud ka digitaalne platvorm: www.MakeMarsHome.com

«Marss» esilinastub pühapäeval, 13. novembril kell 18.00 National Geographic kanalil.

Sarja «Marss» esitlemisega teatab National Geographic ka oma brändi uuendamisest, mis hõlmab kõikide National Geographicu võrgustikku kuuluvate kanalite (ajakiri, telekanal, produktsioon jne) brändide visuaalset ühtlustamist ning loosungi «Further» kasutuselevõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles