Eestisse luuakse noorte teaduste akadeemia

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Loodava noorte teaduste akadeemia asutajaliikmed on nooremad kui 37 aastat ning doktorikraadiga.

TTÜ teadusprorektor Renno Veinthali sõnul on Eesti Teaduste Akadeemia algatanud koos Eesti Teadusagentuuriga Eesti noorte teaduste akadeemia asutamise, mis esindab ja ühendab kõigi teadusalade nii Eestis kui väljaspool Eestit töötavaid noorteadlasi ja järeldoktoreid.

Loodava akadeemia eesmärgiks on toetada ja motiveerida noorteadlasi nende teadustöös ja püüdlustes. Samuti edendada koostööd erinevate valdkondade teadlaste vahel nii Eestis kui ka välismaal ning julgustada noori teadlasi ühiskonnas enam kaasa rääkima. Loodavast organisatsioonist loodetakse kasvulava tulevaste Eesti Teaduste Akadeemia liikmetele.

Noorte teaduste akadeemia luuakse Eesti Teaduste Akadeemia  juurde ja see esindab Eestis ja väljaspool Eestit töötavaid noorteadlasi. Organisatsioon saab oma tegevuses olema iseseisev, kuid teeb tihedat koostööd teaduste akadeemiaga ning teiste noorteakadeemiatega üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles