Uuring: bakalaureusekraadi omandamisega kaasneb kaalus juurde võtmine

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Ülo Niinemets peab ülikooli astmetel hüppamist halvaks ideeks. «Juba selle väljakäimine näitab täielikku ignorantsust akadeemilise maailma toimimisreeglite suhtes. Iseenesest ei saa keegi targaks ning selleks tuleb teha tööd praegu ja tulevikus.  Ja tulevikus pigem rohkem kui vähem,» sõnas akadeemik.
Akadeemik Ülo Niinemets peab ülikooli astmetel hüppamist halvaks ideeks. «Juba selle väljakäimine näitab täielikku ignorantsust akadeemilise maailma toimimisreeglite suhtes. Iseenesest ei saa keegi targaks ning selleks tuleb teha tööd praegu ja tulevikus. Ja tulevikus pigem rohkem kui vähem,» sõnas akadeemik. Foto: Andree Kaiser / Scanpix

Esimese kõrgkooli astme lõpetamisega kaasneb mitte ainult diplom, vaid sageli ka lisakaal, vahendab ERR Novaator.

Ajakirjas Journal of Nutrition Education and Behavior ilmunud uuringu autorid jälgisid USA kolledžiõpilaste kaalumuutust nelja kõrgkooliaasta vältel. Ilmnes, et tudengite kaal suurenes iga aastaga.

Uuringu tarvis mõõdeti nii üliõpilaste kaalu kui ka kehamassiindeksit (KMI) tudengi esimesel ja teisel semestril ning uuesti õpingute viimasel aastal. Kehamassiindeks näitab inimese pikkuse ja kehakaalu suhet – seega kui ka tudengid õpingute ajal pikemaks kasvasid, ei moonutanud see kaalukasvuandmeid.

Uuring avaldati ajakirjas Journal of Nutritional Education and Behavior.

Loe lähemalt ERR Novaatori põhjalikust loost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles