Kas Eesti metsa on tõesti nii palju juurde kasvanud, et seda rohkem raiuda? (5)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Eile tutvustas keskkonnaagentuur uuendatud metoodikaga statistilise metsainventeerimise (SMI) meetodit, mille üks enim tähelepanu tõmmanud tulemustest on varasemast oluliselt suurem metsa juurdekasv – 15,7 miljonit tihumeetrit aastas.

Võrreldes varem kasutatud metoodikaga on see üle kahe miljoni tihumeetri jagu suurem. Pea kõigis uuest metsaseadusest rääkivates teadetes on keskkonnaministeerium uue hinnangu välja käinud ühe argumendina – metsa kasvab rohkem, kui kunagi arvatagi oleks osatud ja ei ole põhjust muretseda metsade majandamise jätkusuutlikkuse osas.

Õigupoolest oleksid 2015. aasta metsa inventeerimise andmed pidanud avalikustatama juba aasta algul, kuid agentuuri personalimuutuste tõttu tekkis olulise tööga probleeme. Nimelt toimus agentuuris mullu suvel suur koondamine, millega tagajärjel lahkus töölt ka üle kümne aasta SMI näitajaid arvutanud ametnik, uue piisava võimekusega inimese leidmisega kulus aga oma aeg.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles