Täna käivitatakse Eesti Noorte Teaduste Akadeemia

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduste akadeemia.
Teaduste akadeemia. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Täna kell 14 koguneb Eesti Teaduste Akadeemiasse üle 20 silmapaistva noore teadlase, kellest saavad Eesti Noorte Teaduste Akadeemia asutajaliikmed. 

Eesti Noorte Teaduste Akadeemia (ENTA) kuulub Eesti Teaduste Akadeemia juurde ning organisatsioonina on eesmärk pakkuda Teaduste akadeemiale sarnase funktsiooniga ühendust noorteadlastele.

Ehkki idee teha ka Eesti noorteadlasi ühendav organisatsioon oli olemas juba varem, tutvustati seda esimest korda aasta eest toimunud konverentsil, kus välismaal töötavad Eesti Noorteadlased tegid Tallinnas oma teadustöö tutvustuseks konverentsi.

Asutajaliikmeid on kokku 29. Nende hulgas on nii neid, kes teinud oma doktorikraadi Eestis, kuid kes praegu on näiteks järeldoktorantuuris välismaal, kuid ka neid, kelle haridus ja teadustee on saanud alguse välismaal ning kes praegu töötavad siin.

Mida asutajaliikmed uurivad, loe edasi Novaatorist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles